torstai 11. elokuuta 2016

                                

                                     Ruotsin reissu

     Lähdin reissulle perheeni kanssa Ruotsiin. Menimme sinne laivalla. Lähdimme maanantai aamulla ajamaan Turkuun. Turussa menimme suoraan odottamaan laivaan pääsyä. Odotimme aika kauan. Meillä ei ollut hyttiä, joten haahuilimme laivassa. Kävimme kaupassa ja kannella. Vasta illalla laiva oli perillä ja lähdimme ajamaan vuokraamallemme mökille. Mökillä söimme ja menimme nukkumaan.

Laivan kannella
       Seuraavana aamuna teimme aamutoimet ja lähdimme eläintarha Kolmårdeniin. Kolmårdenissa menimme ensiksi katsomaan eläimiä. Siellä oli tosi paljon eri eläimiä ja gondoli hissi millä mentiin pieni reitti eläinten yllä. Siellä oli myös huvipuisto osio missä oli
esim. maailman suurin puuvuoristorata. 
Melkein pystysuora alamäki
Siinä mentiin kolme kertaa pääalas päin. kävimme myös katsomassa tiikerien ruokintaa ja delfiini esitystä. Eläimiä oli kiva katsoa kun ne oli liikkeellä ja äitini ja siskoni sai niistä hyviä kuvia. Sinä päivänä vähän tutkittiin paikkaa ja katsottiin eläimiä. Söimme myös siellä makkaraperunoita. Tulimme mökille vasta illalla ja syötiin siellä ja käytiin pesulla ja mentiin nukkumaan.
Portilta otettu kuva
      








       Toisena päivänä kolmårdenissa me käytiin katsomassa lintu esittelyä ja hylje esitystä. Käytiin myös pari kertaa gondoli hississä jonka nimi oli safari ja joitain ruokintoja. Loput eläimetkin käytiin katsomassa joita ei oltu nähty. Käytiin myös monta kertaa isosiskoni kanssa puuvuoristoradassa, jonka nimi on Wildfire. Oltiin siinä yhteensä kuusi kertaa. Syötiin siellä
taas samat makkaraperunat. Kävimme 
Käytiin katsomassa seeproja
katsomassa monta kertaa seeproja, koska ne on pikkusiskoni lempieläimiä. Ostimme myös itsellemme sieltä jotain. Selma (pikkusiskoni) sai seepra kamoja ja itselleni ostin hylje jutun. Kun Selma ei uskaltanut enää tulla Wildfireen menimme siihen Meerin (isosisko) kanssa kahdestaan, sillä välin muut lähtivät kävelemään puistoon, joka oli siellä. Menimme pari kertaa ja lähdimme sitten myös sinne juosten, kun tulimme puistoon huomasimme, että he ei ollut siellä. Menimme katsomaan laitteiden luota, mutta ei ne ollut sielläkään. Menimme takaisin katsomaan puistoon ja siellä ne oli penkeillä istumassa ne sanoivat että olivat tulleet juuri. He olivat tietenkin mennyt pitempää reittiä ja jääneet kuvaamaan gorilloita. Sitten kävimme puiston jälkeen vielä parissa laitteessa ja lähdettiin mökille.
Pelottava tiikeri :)

        Vikana päivänä aamulla pakkasimme tavarat ja veimme autoon, sillä meidän piti luovuttaa mökki aikaisin. Sen jälkeen Lähdimme Kolmårdenin vieressä olevaan Tropigariumiin siellä oli krokotiilejä, erilaisia sammakoita, ja muita trooppisia eläimiä. Oli siellä myös haita ja kaloja ja jopa rauskuja joita sai silittää. Sitten sai myös olla apinoiden kanssa samassa huoneessa. Sen jälkeen lähdimme ajamaan takaisin Tukholmaan. Siinä välissä kävimme syömässä Hesburgerissa. Tukholmassa äiti ja Meeri meni hollisterille ja minä, Selma ja iskä käytiin vanhassa kaupungissa. Iskä olisi ostanut meille sieltä jäätelöt, mutta ei ollut tarpeeksi kruunuja. Palasimme takaisin satamaan ja söimme siellä halvat jäätelöt, kun odotimme äitiä ja Meeriä. Kun he tulivat mentiin odottamaan laivaan pääsyä. Laivassa odotimme hyttiin pääsyä. Kun päästiin hyttiin kävimme vielä ostamassa loput herkut ja sitten mentiin nukkumaan. Aamulla laiva oli perillä ja sitten ajettiin kotiin.

                       -Alina



































                                                       

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti