keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Green Care

Meillä oli keskiviikkona Green Care. Siellä hoidettiin eläimiä, ruokittiin, liikuteltiin ja siivottiin niiden karsinoita. Meidät jaettiin ryhmiin ja yksi ryhmä siivosi ponien karsinat ja toinen ryhmä siivosi kanan häkin, kolmas ryhmä laittoi vesiä. Sen jälkeen meidät jaettiin kahteen ryhmään ja toinen ryhmä lähti taluttamaan ponia ja Aasia. Toinen ryhmä jäi taluttamaan vuohia. Vuohia oli aika helppo taluttaa vaikka ne säntäilivät sinne tänne. Onneksi ne sai kuuntelemaan näyttämällä herkkupalaa. Mustavalkoisen vuohen nimi oli Nuokkotalvikki, harmaa musta valkoisen nimi oli Naava, toinen valkoisista oli Niiskuneita ja toinen Nätkelmä. 
Se ryhmä joka lähti taluttamaan ponia ja Aasia lähtivät metsään. Metsässä kierrettiin pieni lenkki ja vaihdeltiin taluttajia. Ponin nimi oli Smilla ja hän oli tosi kiltti ja rauhallinen. Aasin nimi oli Maria hänkin oli todella kiltti ja rauhallinen. Tallilla oli myös toinen isompi poni mutta hän ei päässyt mukaan kävelylle. Kuvassa on poni Smilla. 
Taltuttamisten jälkeen teimme eläimille ruuat. Poneille ja Aasille annettiin pellettejä, porkkanan-, omenan-ja leivänmuruja. Vuohet saivat pellettejä sekä kurkun ja porkkanan palasia. 
Lopuksi viellä kokoonnuimme yhteiseen tilaan ja saimme piirtää hymiön joka kertoo miltä itsestään tuntuu. Green Care oli mielestämme paras ohjelma tähän mennessä. Siellä oppi vähän tuntemaan eri eläimiä ja tekemään normaaleja maatilan asioita. :)   Tekijät: Jenna, Sanni ja Ida                                                                Kuvassa Naava
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti