tiistai 26. heinäkuuta 2016

Ahvenanmaan matka

Olin Ahvenanmaalla 6 päivää.
 
 
Ahvenanmaan lippu
Lauantaina 9.7. lähdimme Viking Amorellalla Ahvenanmaalle. Heräsimme kuudelta ja lähdimme Turkuun. Turun satamassa jonotimme autolla laivaan aika kauan. Kun olimme jättäneet auton autokannelle, menimme aamupalalle. Laivamatka kesti noin 5 tuntia. Kun pääsimme Maarianhaminaan, kävimme ruokakaupassa ja menimme Eckeröön, jossa mökkimme oli. Mökillä pelasimme vähän aikaa jalkapalloa ja menimme uimaan. 
 
Smart Park
 
 
 
 
 
 
Seuraavana päivänä sunnuntaina kävimme aamulla uimassa. Sen jälkeen lähdimme Smart Parkiin, joka on seikkailupuisto ulkona. Siellä olimme melkein viisi tuntia. Tultuamme mökille kävimme uimassa ja pelasimme jalkapalloa. Illalla katsoimme vielä jalkapallon Euroopan mestaruuden finaalin. 
 
Kolmantena päivänä, 11.7. aamulla lähdimme Saltvikiin Taffelin sipsitehtaalle. Menimme vain tehdasmyymälään, sillä sisälle tehtaaseen olisi päässyt 10 hengen porukoissa, ja meitä oli vain viisi. Sen jälkeen menimme Kastelholman linnaan. Se on rakennettu 1300-luvulla. Iltapäivällä kävimme vielä Godbyn näköalatornissa ja söimme siellä. 
 
Kastelholman linna
Sipsitehtaan myymälä
 
 
 
 
 
 
 
 
Neljäntenä päivänä tiistaina menimme Maarianhaminaan merenkulkumuseoon ja purjelaiva Pommerniin. Sen jälkeen menimme kylpylään, Mariebadiin. 
 
 
 
 
Purjelaiva Pommern
Saksanhirvi riistasafarilla
 
 
 Viidentenä päivänä lähdimme riistasafarille. Pääsimme ison vaunun kyytiin, ja matkalla näimme hirviä, peuroja, strutseja, laamoja ja villisikoja. Sen jälkeen kävimme mökillämme ja lähdimme Leklandetiin. Leklandet on sisäleikkipuisto. 
 
LekLandet
Viimeisenä päivänä torstaina luovutimme mökin avaimet ja lähdimme syömään Maarianhaminaan. Maarianhaminassa kiertelimme kaupoissa laivan lähtöön asti. Tulimme Viking Gracella. Mielestäni Ahvenanmaalla parasta oli uiminen mökkialueen uima-altaassa ja meressä. Myös jalkapallon pelaaminen veljieni kanssa oli kivaa. Ahvenanmaalta jäi paljon hyviä muistoja, ja sinne olisi kiva mennä toistekin. 
 
Suvi 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti